Scooters rijden onverzekerd en zonder helm; Politie schrijft diverse bekeuringen uit

Leek – Al een tijdje krijgt de Politie in het Westerkwartier klachten over jeugdigen op bromfietsen die door het centrum van Leek heenrijden. Dit gebeurd dan overdag en ‘s avonds. De kentekens zijn dan vaak verwijderd of afgeplakt.

De Politie kreeg zo ook op 16 april 2024 een melding dat er een scooter zonder kenteken door het centrum reed. Toen de bestuurder van de scooter een dienstauto van de Politie zag ging deze er op hoge snelheid vandoor. De Politie van Basisteam Noord-Drenthe waren ondertussen ook aangesloten om de Politie in Leek te ondersteunen. Hierop is een agent uit de auto gestapt en op een strategische plek gaan staan. Toen de scooter bestuurder met zijn bromfiets langs kwam kon de agent deze hem doen laten stoppen.

De bestuurder blijkt een 16 jarige inwoner uit Roden welke meerdere processen verbalen zijn aangezegd voor artikel 5 WVW (rijden zonder rijbewijs, rijden zonder helm en rijden zonder geldige verzekering). De bestuurder zal binnenkort op het bureau een verklaring moeten afleggen. De bromfiets is door de Politie in beslag genomen. Hierover zal de officier van justitie een beslissing nemen.

Deel dit bericht