Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

Westerkwartier – Twee jaar geleden is het meldpunt discriminatie Westerkwartier gestart. Iedereen die in de gemeente woont en zich gediscrimineerd voelt of met discriminatie te maken heeft kan terecht bij het meldpunt voor hulp. Ook worden de meldingen van discriminatie geregistreerd. Het meldpunt wordt bemenst door Irma van Beek.

Wethouder Bert Nederveen: “Ik vind het belangrijk dat onze inwoners zich prettig voelen in onze gemeente. Soms heb je een luisterend oor of hulp nodig omdat er sprake is van discriminatie. Twijfel dan niet om contact op te nemen met het Meldpunt discriminatie.”

 

Onafhankelijk

Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus. Zij kan bemiddelen, doorverwijzen en helpen bij het doen van aangifte bij de politie of bij het nemen van andere stappen. Inwoners kunnen gratis bij haar terecht. Irma van Beek is onafhankelijk, onpartijdig en een gesprek met haar is altijd vertrouwelijk.

Meldingen

In de afgelopen twee jaar hebben eenendertig inwoners contact gezocht met het meldpunt. De meldingen zijn heel verschillend. Het gaat bijvoorbeeld over discriminatie op grond van herkomst, leeftijd, verstandelijke beperking, aandoening, levensovertuiging, verslaving, financiële situatie en godsdienst.

U kunt bij het meldpunt terecht voor:

  • een luisterend oor
  • bemiddeling, doorverwijzing en zo nodig hulp bij het doen van aangifte bij de politie
  • ondersteuning bij het nemen van andere stappen

Belangrijk om te weten is dat Irma van Beek zonder uw toestemming geen stappen onderneemt.

Irma van Beek: “Iedereen verdient dat die mag zijn wie die is en dat er gelijkwaardig met hen wordt omgegaan. Ik heb gemerkt dat het vertellen over je eigen discriminerende ervaring vaak al oplucht. Mijn droom is dat deze functie niet meer nodig is. Tot die tijd kan iedereen die zich gediscrimineerd voelt bij mij terecht.”

Contact

U kunt contact opnemen met Irma, ook als u twijfelt of uw vraag of klacht wel past bij het  Meldpunt discriminatie. Irma van Beek denkt met u mee en vaak blijkt dat u toch bij het Meldpunt op de juiste plek bent.

Bereikbaarheid

Irma is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Zij beantwoordt dagelijks haar mail en als het nodig is, komt zij bij u thuis langs om uw verhaal te horen.

U kunt Irma bereiken via:

Deel dit bericht