Inwoners Westerkwartier erg tevreden over Wmo- en leerlingenvervoer

Westerkwartier – Ouders van kinderen in het leerlingenvervoer en inwoners met een Wmo-pas in het Westerkwartier zijn erg tevreden over het Publieke Vervoer. Dit blijkt uit het tevredenheidsonderzoek over het jaar 2023. Ouders beoordelen leerlingenvervoer met een 8,2. Wmo-reizigers geven zelfs een 8,3. Dat is een groot compliment voor vervoerder Taxi Nuis in de gemeente Westerkwartier.

Resultaten

Ouders van leerlingen en Wmo-reizigers waarderen de behulpzaamheid van de chauffeurs. De reizigers zijn blij met hoe professioneel de chauffeur is en hoe goed hij/zij kan rijden. Reizigers met een Wmo-indicatie vinden het belangrijk dat een chauffeur klaar staat om een handje te helpen bij het in- en uitstappen. Ook vinden zij het fijn als de chauffeur opmerkt wanneer er nog net even wat extra hulp nodig is. Een ruime meerderheid van de ouders/ verzorgers van kinderen in het leerlingenvervoer is tevreden of erg tevreden met het contact met de vervoerder en de goede bereikbaarheid van de telefooncentrale.

Publiek Vervoer
Voor iedereen in de samenleving is het belangrijk zich te kunnen verplaatsen. Of dat nu is met eigen vervoer, het openbaar vervoer of op een andere manier. Al die keuzes zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kinderen tussen de 4-18 jaar die door ziekte, handicap of gedragsproblemen niet zelfstandig of onder begeleiding naar school kunnen mogen daarom gebruik maken van Publiek Vervoer. Dat geldt ook voor inwoners met een Wmo-indicatie die zich niet of verminderd zelf kunnen redden.

Wethouder Publiek Vervoer Harry Stomphorst: Deze resultaten zijn een enorme blijk van waardering voor het mooie werk van onze vervoerder Taxi Nuis. We zijn dan ook trots op Taxi Nuis en complimenteren hen met het behaalde resultaat.”

Eind 2024 vindt het volgende klanttevredenheidsonderzoek plaats.

 

Deel dit bericht