Zuidhorn zaterdag 7 oktober in het teken van Straattheater, standhouders, muziek en kinderactiviteiten

Zaterdag 7 oktober : Straattheater, standhouders, muziek en kinderactiviteiten. Wat startte met de feestelijk opening van de hernieuwde Kom van Zuidhorn in 2014 is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement. Het is dé gelegenheid om te zien wat Zuidhorn te bieden heeft op het gebied van wonen, winkelen en ontspannen. 

Vanaf 11.00 is het centrum gevuld met standhouders die hun producten aan de man/vrouw brengen en zijn er tal van activiteiten. Er zijn demonstraties, workshop en informatie-kramen. Ook de winkeliers bieden tal van koopjes aan. Naast muziek en sport en spel zijn er ook Foodstands waar bezoekers een lekkernij kunnen halen.

Straattheater:

De hoofd-act dit jaar is Straattheatergroep Jonge honden met Let the Dogs out. Een diervriendelijke show met levensgrote honden aangelijnd door hun baasje. Het baasje overziet alles en de honden zijn uitgelaten. Luisterend naar de namen Hector, Fifi en Blaffie lopen zij snuffelend en blaffend rond en verkennen hun nieuwe territorium in Zuidhorn. De honden hebben ieder hun specifieke eigenschap maar zijn vooral enthousiast en speels. En al zijn de jonge honden immens groot, hun baasje staat er duidelijk boven en probeert met alle macht de lijntjes kort te houden. Van jong tot oud iedereen mag met de jonge honden spelen. ‘Wel braaf blijven hoor’.

Muziek:

Met Shantykoor Allemanseindje en CMV Wilhelmina Zuidhorn zullen weer bekende klanken door het centrum klinken. Ook gaat de band Vrij Drinken de mooiste songs van de grote namen uit de bloeiperiode van de rhythm & blues en de soul muziek spelen. Jan en Julita van Take The Wave uit Zuidhorn spelen voor het eerst tijdens het evenement. Zij spelen pop/oude muziek en improviseren.

Dance, Dance, Dance!:

The Dance Area laat op Overtuinen een aantal dansshow & demo’s zien uitgevoerd door verschillende jeugdgroepen. Met Angela Wagenaar als enthousiaste en gedreven speaker gaat dat weer knallen!

Sport en spel:

vv Zuidhorn pakt groots uit met straatvoetbaltoernooi. Hier wordt de jeugd met demonstraties en muziek vermaakt. Ook korfbalvereniging ZuNoBri is aanwezig met een activiteit.

Kinderactiviteiten:

Uiteraard is ook aan de (kleinste) kinderen gedacht. Zo kun ze zich laten Schminken bij JoJes, verbazen over Zeepbellenblazer Frans van der Kamp of door The Glitter Girls een glittertattoo laten zetten. Ondertussen kunnen ze Elsa & Superheld tegen komen.

Cultuur:

Tegelijkertijd is ook nog de Kunst in de etalageroute te wandelen. In een 25 tal etalages zijn kunstwerken van evenveel kunstenaars te bewonderen. Aan deze route is een loterij verbonden waarmee een kunstwerk twv 350,- gewonnen kan worden. Loten zijn te koop bij deelnemende winkels.

Kortom:

In Zuidhorn is er op 7 oktober weer van alles te zien en te beleven. Vanaf 11.00 tot 17.00 zal het centrum weer bruisen. De organisatie in handen van www.welkominzuidhorn.nl , daar is ook het hele programma te bekijken. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Zakenkring Zuidhorn en het Cultureel Centrum Zuidhorn en geldt daarmee ook als aftrap van het nieuwe culturele seizoen.

| Foto & Info Persbericht Welkom in Zuidhorn.nl |

Deel dit bericht