Wethouder Stomphorst trapt Juni Fietsmaand Westerkwartier af

Westerkwartier – In de maand juni staat veilig fietsen centraal in het Westerkwartier. Woensdag 5 juni om 13.00 uur trapt wethouder Gezondheid Harry Stomphorst de Juni Fietsmaand Westerkwartier af. Hij doet dit bij ’t Spectrum, Kerkweg 5 in Sebaldeburen. Deze middag staan hier de duo- en driewielfietsen in het middelpunt. Bezoekers kunnen de fietsen uitproberen. Daarnaast is er een informatiemarkt met diverse stands met informatie over hulp(middelen), (zorg)ondersteuning en vrijwilligers(werk).

Sociaal Werk De Schans organiseert in juni de fietsactiviteiten in het Westerkwartier. Juni Fietsmaand maakt onderdeel uit van het landelijke programma www.doortrappen.nl. Dit is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen.

Fietsactiviteiten in juni in het Westerkwartier

Sociaal Werk De Schans organiseert in juni een bijeenkomst ‘Stevig op de pedalen’. Maandag 10 juni in Grijpskerk en donderdag 20 juni in Leek. Deelnemers krijgen hier handige tips en adviezen om zelfverzekerd en veilig de weg op te gaan. Daarnaast gaan de deelnemers aan de slag met simpele oefeningen om fit te blijven op de fiets.

Dinsdag 25 juni staat een fietstocht op het programma ‘Doortrappen, Grappen en Happen’. Onderweg kunnen de deelnemers genieten van een lunch en meedoen aan een pubquiz over verkeersveiligheid. Meer informatie over de activiteiten en/of aanmelden staat op www.sociaalwerkdeschans.nl/agenda.

 Zo lang mogelijk en veilig fietsen

Wethouder en ervaren fietser Harry Stomphorst over de fietsmaand: “Kunnen (blijven) fietsen is een groot goed en draagt bij aan langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Met deze verschillende activiteiten in juni willen we (oudere) inwoners bewust maken van het belang van zo lang mogelijk en veilig fietsen. De fietspaden, het landschap en de omgeving van het Westerkwartier lenen zich goed voor mooie fietstochten.”

3 juni Wereld Fiets Dag

Maandag 3 juni is het World Bicycle Day. Over de hele wereld wordt dan gevierd dat het fijn is om te fietsen. Pak die dag ook de fiets. Naar je werk, je school of gewoon een fijne fietsroute.

Deel dit bericht