Nieuwe dienstregeling voor streekvervoer & trein per 10 december

Westerkwartier – Op zondag 10 december 2023 gaat de nieuwe dienstregeling in. Van veel lijnen wijzigen de aankomst- en vertrektijden. Ook rijden sommige lijnen andere routes. Bekijk hieronder de wijzigingen in het Westerkwartier.

Staat jouw lijn er niet bij? Dan kan het wél zijn dat de vertrektijden wijzigen. Qbuzz adviseert reizigers vanaf 10 december de reisplanner te checken.

Q-link 2 Zuidhorn – P+R Reitdiep – UMCG Noord – Station Europapark:

De vertrektijden wijzigen tijdens de spits.

Q-link 3 Leek/Tolbert – Hoofdstation – Lewenborg/Ruischerbrug:

Op werkdagen tijdens de spits rijdt Q-link 3 slechts 4x per uur. In de herfst- en winterperiode worden vier extra ritten per uur toegevoegd tussen P+R Hoogkerk en halte Loefzijde in Lewenborg. In de middagspits rijden drie van deze ritten als Q-link 4 door naar Roden.

Op werkdagen rijdt de eerste rit om 04:56 uur vanaf halte Ruischerbrug naar Tolbert, die vóór 6 uur in Tolbert is. Voortaan rijdt Q-link 3 iets eerder op de avond niet meer vier maar twee keer per uur (vanaf 18:45 uur).

‘s Avonds zijn de vertrektijden ongeveer 5 minuten eerder. Hierdoor wordt samen met Q-link 4 een kwartierdienst geboden tussen P+R Hoogkerk, het Hoofdstation en P+R Kardinge. Ook sluit Q-link 3 van en naar Kardinge aan op de sprinter van en naar Zwolle bij het Hoofdstation.

Op het Hoofdstation is het niet meer mogelijk om over te stappen van de Intercity uit Zwolle/Assen op Q-link 3 naar Leek. Voor reizigers kan het nu handig zijn om in Assen uit te stappen en over te stappen op lijn 83 naar Leek (Oostindie).

Lijn 35 Groningen – Oldehove:

Lijn 35 rijdt in Groningen niet meer via Meubelboulevard Hoendiep, maar rijdt na halte Pyrietstraat de route van lijn 7 naar de Westerhaven.

Zo bieden lijn 7, 35 en 39 op veel momenten samen vier keer per uur een reismogelijkheid over dezelfde route in Vinkhuizen.

Lijn 39 Surhuisterveen – Zuidhorn – Groningen en lijn 139 Surhuisterveen – Enumatil – Groningen:

Lijn 39 rijdt in Groningen niet meer via Meubelboulevard Hoendiep, maar rijdt na halte Pyrietstraat de route van lijn 7 naar de Westerhaven.

Hierdoor bieden lijn 7, 35 en 39 op veel momenten samen vier keer per uur een reismogelijkheid over dezelfde route in Vinkhuizen. Op sommige momenten veranderen de vertrektijden van lijn 39. Zo komt er een einde aan de onduidelijke situatie in Surhuisterveen, waarbij lijn 139 in de middagspits terug naar Groningen reed als lijn 39.

Lijn 83 Leek – Roden – Assen:

Lijn 83 rijdt voortaan altijd met een grote bus. ‘s Avonds en in het weekend rijdt lijn 83 van Leek Centrum door naar Leek Oostindie. De ritten naar Assen starten bij Leek Oostindie.

De extra ochtendspitsrit van 07:27 uur van Leek naar Assen vervalt.

Lijn 85 Groningen – Leek – Oosterwolde:

‘s Avonds en het weekend rijdt lijn 85 altijd van Oosterwolde naar halte Leek, I. Hutstraat. Daar kan worden overgestapt op en van de lijn 3 van/naar Groningen.

Lijn 83 rijdt op deze momenten door van en naar Leek Oostindie, zodat ook lijn 83 en 85 goed op elkaar aansluiten.
Wijzigingen treindienstregeling:

Groningen-Leeuwarden

De sneltrein vanuit Leeuwarden om 6.17 uur vervalt op werkdagen. De sneltrein vanuit Leeuwarden om 20.47 uur gaat op werkdagen weer rijden.

Alle wijzigingen in de bus dienstregeling bekijk de website: https://www.qbuzz.nl/gd/actueel/laatste-nieuws/ZUyvaxIAACgAWlvp/dienstregeling-2024-vanaf-10-december-2023

Alle wijzigingen in de trein diensteregeling bekijk de website: https://www.arriva.nl/plan-je-reis/dienstregeling/nieuwe-dienstregeling-2024/dienstregeling-trein-noord/

 

| Foto (Archief) NiekerkNieuws.nl & Bron: Qbuzz Groningen/Drenthe & Arriva.nl |

 

Deel dit bericht