Fietsmaand in de Gemeente Westerkwartier

Westerkwartier – Fietsen is niet alleen een manier om ons lichaam in beweging te houden, maar het verbindt ons ook met de wereld om ons heen. Voor senioren biedt fietsen niet alleen fysieke voordelen, maar speelt het ook een cruciale rol in het behouden van sociale interacties en zelfredzaamheid. Maar met deze voordelen komen ook uitdagingen, vooral op het gebied van veiligheid op de wegen.

In het streven naar veilig fietsen voor senioren willen we graag uw aandacht vestigen op een belangrijk initiatief genaamd Doortrappen. Doortrappen, gesteund door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, is meer dan alleen een programma; het is een belofte om ouderen in staat te stellen veilig te blijven fietsen tot op hoge leeftijd – tot je 100ste.

Dit programma, gecoördineerd door het ministerie en uitgevoerd door provincies en gemeenten, werkt samen met verschillende partners zoals VVN, VeiligheidNL, BOVAG, en de Fietsersbond om een veilige fietsomgeving te bevorderen. En vanuit de gemeente Westerkwartier dragen wij ons steentje bij door het organiseren van een speciale fietsmaand in juni. Een maand waarin we niet alleen de schoonheid van het fietsen vieren, maar ook de noodzaak van veiligheid benadrukken.

Samen kunnen we trappen zetten richting een veilige en plezierige fietsomgeving voor alle leeftijden. Doe mee met onze fietsmaand en ontdek de vreugde van het fietsen, met de zekerheid van veiligheid, ongeacht je leeftijd.

Deel dit bericht