Burgemeester Ard van der Tuuk en groep 7 van CBS de Windroos ontbijten samen

Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbijten burgermeester Ard van der Tuuk en leerlingen van groep 7 van CBS de Windroos samen. De kinderen van de basisschool uit Zuidhorn doen dat op vrijdag 13 oktober, op het gemeentehuis in Zuidhorn. Begin oktober schuiven in heel Nederland voor het Burgemeestersontbijt meer dan 200 burgemeesters aan tafel met basisschoolleerlingen.

In gesprek over ontbijten
Tijdens het Burgemeestersontbijt kunnen kinderen in gesprek gaan met de burgemeester over ontbijten. Het is een kans voor de burgemeester om in contact te komen met de jonge generatie en te luisteren naar hun behoeften en ideeën. Ontbijten alle kinderen en wat eten ze het liefst? Het Burgemeestersontbijt is een mooie gelegenheid om aan de jongste inwoners mee te geven wat voor positief effect een gezond ontbijt heeft op een goede start van je dag. Dit jaar levert Bakkerij ’t Stoepje het ontbijt.

Gezond eten
De kinderen krijgen ontbijt dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het ontbijtpakket zit volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder kunnen de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

Deel dit bericht