Wethouder Stomphorst neemt vernieuwd fietspad officieel in gebruik

Vrijdag 24 mei nam wethouder Harry Stomphorst het vernieuwde deel van het fietspad Leidijk bij Noordwijk officieel in gebruik. Hij deed dit in stijl op de fiets. Het hele fietspad loopt vanaf de Hooiweg (Lucaswolde) in westelijke richting naar De Skieding (N358).

Vernieuwd deel ligt tussen de Heideweg-Blaasaf en Blaasaf-Noorderweg

Deze delen zijn respectievelijk 800 meter en 1600 meter lang en 2 meter breed. Hiervoor was het een asfaltpad van ongeveer 1 meter breed, dat in slechte staat was. Het fietspad is onderdeel van het fietsroutenetwerk. Ook is er een kleine parkeerplaats aangelegd aan de Leidijk (ongeveer 75 meter vanaf de hoek met Blaasaf).

Weer veilig genieten
Wethouder Wegen, verkeer en vervoer Harry Stomphorst: “Het vernieuwde deel van het fietspad ligt er mooi bij. Over dit ruime betonnen pad kunnen fietsers en wandelaars weer veilig genieten van een rondje langs het prachtige natuurgebied Curringherveld. De verschillende landschappen en fraaie dorpen in het Westerkwartier nodigen uit om deze op de fiets te ontdekken. We vinden goed begaanbare en veilige fietspaden dan ook van belang.”

Deel dit bericht