Zwerfvuil bestrijden, vergroening aanleggen en activiteiten met ouderen.

Deel Dit Bericht:

Oldekerk – NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook leerlingen van Terra Oldekerk staken op vrijdag 11 maart de handen uit de mouwen.

Op 7 verschillende locaties in Oldekerk, Marum, Leek en Een-West hebben klas 1 leerlingen flink geholpen met het verzorgen van jonge aanplant, schoonmaken en tuinonderhoud. Bij Allardsoog in Een-West werd met elkaar de vijver schoongemaakt, de jeu de boules baan lente klaar gemaakt en de trampolie vervangen. In Marum deden leerlingen mee aan ‘Plogging’, een combinatie van joggen en zwerfafval oprapen. “Het was leuk om sportief bezig te zijn en tegelijkertijd de natuur schoon te maken. Samen met mijn klasgenoten was het ontzettend gezellig om te doen. Gelukkig hoefde je niet de hele tijd te joggen en mocht je tussendoor ook gewoon lopen, zo konden we het langer volhouden en dus meer afval verzamelen”, vertelt Mitch Rossenberg uit klas 1B van Terra Oldekerk.

De leerlingen werden bij elke locatie begeleid door een docent. Meneer Kuiper ging langs een aantal locaties om te kijken hoe de vrijwilligersactie verliep. “Ik ben op een paar locaties geweest en de sfeer zat er goed in. Ik heb alleen maar enthousiaste leerlingen gezien en leuke dingen gehoord. Het is mooi om te zien dat onze leerlingen zich zo inzetten voor de natuur en de medemens. Een geslaagde en leuke dag!”

| Persbericht Terra Oldekerk & Eigen foto |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!