Zes aanhoudingen na vernielingen Woldborg Grootegast

Deel Dit Bericht:

Grootegast- In de periode van eind november 2018 tot eind januari 2019 zijn diverse vernielingen gepleegd op een middelbare school in Grootegast. De school is zeker 6 keer bezocht waarbij telkens een aantal ruiten werden vernield. Dit gebeurde meestal tijdens het weekend in de late avonduren.

Vanwege deze vernielingen werd door de politie een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek kwam er zicht op een dadergroep en werden in februari en maart 6 verdachten aangehouden. De leeftijd van deze verdachten varieerden van 16 tot 18 jaar en ze zijn inwoners van de gemeente Westerkwartier.

In totaal werden er rond de 20 ruiten vernield en werd tijdens het laatste bezoek van deze groep, naast het inslaan van een aantal ruiten ook een zelfgemaakte rookbom in een klaslokaal gegooid. Hierdoor ontstond brandschade aan de vloer.
De jongeren konden geen reden geven waarom men deze vernielingen gingen plegen. Wel kwam uit het onderzoek naar voren dat deze groep vaak op een adres samen kwam en vandaar uit naar de school ging om vernielingen te plegen. Aangezien men tijdens een aantal vernielingen een hamer of andere geschikte voorwerpen bij zich hadden om ruiten in te slaan, heeft het er alle schijn van dat het ging om geplande acties.

Tegen deze jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt en zij zullen zich uiteindelijk moeten verantwoorden bij de rechter. De totale schade wordt geschat op 15.000 euro en zal uiteindelijk worden verhaald op de daders.

|Politie Ommelanden West – Foto: Politie|

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!