Zeemeerminnen in Zwembad Eekeburen

groningenhuren-logo

Oldekerk- Zaterdag 10 maart zal een deel van het zwembad kleuren door deelnemers van de workshop Zeemeermin zwemmen.

Veel kinderen, vooral meisjes, hebben de droom om eens even als “echte” zeemeermin door het leven te gaan. Er worden veel Zeemeermin films bekeken en op YouTube wordt goed gezocht naar filmpjes van Zeemeerminnen.

Dromen worden waar

Tijdens deze workshop worden de deelnemers voorzien van een schitterend gekleurde staart met een bijpassend topje. Na eerst op het droge de vereiste bewegingen te hebben doorgenomen is het moment aangebroken de staart aan te mogen doen. Hierna mogen ze onder begeleiding hun eerste zwemslagen doen als Zeemeermin. Dit is moeilijke dan je denkt maar met behulp van instructies krijgt vrijwel iedereen het onder de knie.

Deze workshops zijn in principe voor iedereen toegankelijk. Veelal zijn er ook moeders die deze droom met hun dochter samen beleven en in een aantal gevallen zijn er zelfs Oma’s die dit samen met hun kleindochter doen. Hoe trots zijn kinderen als ze dit zo samen beleven en hoeveel kinderen kunnen er zeggen als Zeemeermin samen met hun moeder of Oma te hebben gezwommen?

Foto’s

Fotografencollectie B&W Fotografie is gespecialiseerd in o.a. onderwater modelfotografie. Uit de vraag van volwassen “Zeemeerminnen” om foto’s te verkrijgen terwijl zij als Zeemeermin door het water glijden, is het idee ontstaan om workshops voor kinderen te geven. Als unieke bijkomstigheid zijn zij in staat om prachtige foto’s te maken terwijl de deelnemers met hun staart door het water zwemmen. Met behulp van aanwijzingen worden er in het tweede deel foto’s gemaakt terwijl de Zeemeerminnen door een hoepel zwemmen. Elke deelnemer die de aanwijzingen goed opvolgt is verzekerd van een leuke foto.

Er wordt ook wat ruimte ingeruimd zodat de ouders op de kant zelf een foto kunnen maken van hun Zeemeermin kroost. Hiervoor ontvangen zij op de voorhand instructies om dit op een leuke manier te doen

Diploma

Als kers op de taart krijgt elke deelnemer een echt Zeemeermin Diploma. Dit kunnen ze samen met de digitale foto’s laten zien op school, vriendinnen maar uiteraard ook aan Opa en Oma en de rest van de familie.

Aan het einde van de workshop is iedereen blij hun benen weer terug te hebben. Moe en voldaan en vol van de beleving kunnen ze samen met hun ouders of begeleiders weer naar huis en zullen die nog enige tijd moeten aanhoren hoe leuk en fijn dit was.

Meer informatie over de workshops, data, locaties en tijden is te vinden op www.bnwphotography.nl of bel naar 06 43 821 712

 

17190898_1755763668071401_3370364286310967099_n