Woningbouw locatie NijMeindertsma nieuwe impuls voor Grijpskerk

Persbericht

Deel Dit Bericht:

Grijpskerk – Kroonsfeld BV gaat aan de slag met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van de locatie NijMeindertsma in Grijpskerk. De locatie ligt aan de oostzijde van Grijpskerk tussen de Groningerstraatweg, de rondweg en het plan Oost. Het plan bestaat uit negen twee-onder-éénkapwoningen (achttien woningen) en zeven vrije kavels. Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv bouwt de twee-onder-éénkapwoningen en Notebomers Bouwgroep de woningen op de vrije kavels.

Planning
Maart dit jaar is het bestemmingsplan Grijpskerk uitbreiding oost onherroepelijk geworden. Hiermee kan de ontwikkeling op deze locatie van start gaan. Op dit moment is het proces voor de ontwikkeling van de locatie in volle gang. De verkoop van de twee-onder-één kapwoningen en vrije kavels start in het voorjaar van 2022. Afhankelijk van de verkoop kan de bouw op z’n vroegst eind 2022 beginnen. De verwachting is dat het terrein rond de zomer van 2022 bouwrijp kan worden gemaakt.

Begin 2022 vindt een informatiebijeenkomst plaats voor omwonenden en belangstellenden.  

Wethouder Ruimtelijke Ordening en Woningbouwprojecten Geertje Dijkstra-Jacobi: “Na een lange tijd van voorbereiden, kunnen we nu de volgende stappen zetten. De ontwikkeling op deze locatie geeft een mooie impuls aan de leefbaarheid van het dorp Grijpskerk.”

| Persbericht Gemeente Westerkwartier & Eigen Foto |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!