Woning Grootegast gesloten vanwege illegale hennepteelt

Deel Dit Bericht:

Grootegast- Woensdag 13 maart is een woning in de omgeving van Grootegast voor een periode van zes maanden gesloten. In januari van dit jaar werd hier door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

Damoclesbeleid
Burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier heeft op basis van het Damoclesbeleid besloten de woning voor zes maanden te sluiten. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van politie en openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Duidelijk signaal

In thuiskwekerijen wordt illegaal drugs geteeld en meestal op illegale wijze stroom afgetapt. Dat leidt tot zeer gevaarlijke situaties. Burgemeester Koos Wiersma: “De sluiting van deze woning is een forse, maar gepaste maatregel en een duidelijk signaal dat we dergelijke kwekerijen niet in de gemeente Westerkwartier willen hebben.” 

Verdachte situatie melden?

Inwoners die melding willen maken van een verdachte situatie kunnen dit telefonisch doen via de politie, 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

|Persbericht Gemeente Westerkwartier – Foto: Redactie|

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!