Weiland Festival afgelast, organisatie zegt sorry

Deel Dit Bericht:

Niekerk/Oldekerk/Faan – Het Weiland Festival wat op 20 en 21 augustus gepland stond gaat niet door, dat laat de organisatie vandaag weten op Facebook. “Zoveel zaken zijn echter onduidelijk, vragen lopen op, organiseren is voor ons bijna onmogelijk”. Een vervelend en moeilijk besluit laat de organisatie weten, tevens een besluit die voor de huidige situatie het beste is.

Besmettingen stijgen enorm, maatregelen worden aangescherpt.

Sinds twee weken waren field lab-proefevenementen toegestaan, helaas werd dit afgelopen vrijdag ingetrokken door Demissionair Minister President Mark Rutte en Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge. De aantal COVID-besmettingen liep in de afgelopen week flink op, dit in tegenstelling tot voor de versoepelingen van vele maatregelen. Vrijwilligers, partners en iedereen die bij dit evenement betrokken is heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om dit feest mogelijk te maken. “Als we iets gewend zijn, als Vrijwilligers Van De Smidse, dan is het wel inspelen op de actualiteit”.

Nieuwe corona maatregelen maken evenementen bijna niet organiseer baar

De nieuwe opgelegde corona maatregelen gelden tot zaterdag 14 augustus. De organisatie laat weten “Theoretisch gezien zou ons festival een waak na de 14e plaats mogen vinden” De corona situatie in het land leek destijds met de dag beter te gaan. Helaas gaan de besmettingen sinds vorige week met een rap tempo omhoog.

Wat betekent dit voor de gekochte kaarten?

Alle gekochte kaarten krijgen een restitutie, dat laat de organisatie weten. “Dit neemt behoorlijk wat tijd in beslag, het is een enorme administratieve klus”. De organisatie probeert alle gekochte kaarten in september te hebben terugbetaald. Iedereen die een kaart elders via iemand heeft gekocht, word als advies meegegeven contact op te nemen met degene die de kaart verkocht heeft.

Sorry! Het spijt ons

De organisatie laat weten; Lieve inwoners van Niekerk, Oldekerk, Faan en alle ruim 3800 bezoekers die een kaart hebben gekocht: Sorry!! We hopen snel op betere tijden en dat we gauw weer mogen proosten op het leven.

| Bron & Foto: De Smidse Niekerk – Facebook |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!