Wees zuinig met drinkwater!

Deel Dit Bericht:

Zoals u heeft kunnen merken is het de laatste tijd in Nederland op veel plekken erg warm. Daar komt bij dat het ook weinig geregend heeft, waardoor het overal erg droog is. Er is letterlijk geen wolkje aan de lucht! Deze droogte houdt nu al een tijd aan, en begint serieuze gevaren met zich mee te brengen. 

Drinkwaterbedrijven uit heel het land roepen hun consumenten op zuinig te zijn met water. Door de droogte is er relatief weinig water beschikbaar. Dit geldt ook voor de Provincie Groningen! U kunt drinkwater sparen op veel manieren,

bijvoorbeeld:

  • Douche niet veel langer dan 6 minuten
  • Gebruik voor het besproeien van uw tuin geen drinkwater, maar water uit bijv. uw regenton of uit het naastgelegen kanaal
  • Ga niet in bad
  • Gebruik alleen de kleine doorspoelknop op uw toilet, in plaats van de grote. Hiermee kunt u de hoeveelheid doorspoelwater doseren.
  • Was niet uw auto tijdens deze periode van waterschaarste 

Water sparen kan natuurlijk ook op vele andere manieren, maar dit zijn de handelingen die vaak voorkomen.

Door de droogte is de kans op natuurbranden aanzienlijk toegenomen! Dus wees alert op dat u geen glas of flesjes water neerzet/-legt op droge plekken. Het glas of water kan namelijk als vergrootglas werken en kan als de zon erop schijnt een brand veroorzaken!

Natuurbranden zijn reeds voorgekomen in de provincie Groningen; bijvoorbeeld zaterdag 30 juni in Wedde. Een korenveld vatte daar vlam en dreigde over te slaan op een naastgelegen camping. De campinggasten kregen echter alleen met rookoverlast te maken doordat de brandweer massaal uitrukte om de brand te bestrijden. Vermoedelijk is deze brand veroorzaakt door glas(scherven) die niet waren opgeruimd.

Wees dus alstublieft zuinig met drinkwater, en let op flesjes in de natuur!

| Foto’s Oskar Pentinga – NiekerkNieuws.nl | 

1 thought on “Wees zuinig met drinkwater!

Geef een antwoord

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!