Uitslaande brand in leegstaande boerderij in Midwolde

Deel Dit Bericht:

Midwolde – Zaterdagavond is er een forse uitslaande brand uitgebroken in een leegstaande boerderij aan de Noorderweg – N978 nabij Midwolde/ Pasop.

De brandmelding kwam omstreeks tien voor acht bij de meldkamer binnen waarop direct twee tankautospuiten werden opgeroepen. Binnen enkele minuten na de melding werd er al opgeschaald naar ‘middel brand’ waarop ook een hoogwerker van de brandweer uit de stad Groningen met spoed ter plekke kwam.

Bij aankomst van de eerste blusvoertuigen stond een deel van boerderij al in lichterlaaie. De vlammen waren van verre afstand al duidelijk zichtbaar. De brandweer is momenteel met man en macht bezig om de brand te bestrijden. Het ging om een voormalige seksclub die inmiddels al jaren leegstond.

Volgens de brandweer zijn er bij de brand geen personen gewond geraakt. Bij de brand komt veel rookontwikkeling vrij. Mocht u last hebben van de rook. Sluit dan ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, dit zal later moeten worden onderzocht door de specialisten van de Forensische Opsporing van de politie.

Foto’s: Jelte Haumersen/NiekerkNieuws.nl

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!