Terra Oldekerk op bezoek bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Deel Dit Bericht:

Oldekerk – Leerlingen van het derde leerjaar zijn de afgelopen periode naar Den Haag gegaan. Dit deden zij in het kader van het onderwerp Politiek. De lessen gaan over de invloed die je hebt op jouw eigen politieke omgeving. Politiek kan soms lastig en een ver van je bed show zijn. De drie docenten Maatschappijleer besloten het anders aan te pakken en een excursie te organiseren. Hoe leuk en leerzaam is het dan om een kijkje te nemen in de Politieke hoofdstad?!

De leerlingen nemen plaats op de publieke tribune in de Tweede Kamer. Daarbij krijgen ze uitleg waar de ministers, de Kamerleden en de voorzitter zitten en wat hun rol is. Van de organisatie Prodemos krijgen ze diverse (inter)actieve lessen over politiek. Spelenderwijs krijgen ze een indruk van hoe bijvoorbeeld een wet tot stand komt tijdens het Wie-Wat-Wet-spel. Bij de Politieke Bingo worden de begrippen toegelicht. Veel leerlingen zijn al goed op de hoogte! In het DemocratieLab gaan leerlingen op zoek naar hun houding tegenover de politiek. Ben je politiek betrokken, of zou je graag wat meer bij de politiek betrokken willen worden? Een hoogtepunt is de zoektocht naar de functies van de gebouwen rondom het Binnenhof. Leerlingen krijgen daarmee in de gaten dat onze democratie al een lange geschiedenis heeft en zeker niet vanzelfsprekend is.

De Terra-leerlingen hebben op deze wijze geleerd dat het uitbrengen van een stem naast het invullen van een stembiljet ook betekent dat je verantwoordelijkheid hebt voor én invloed hebt op het bestuur van Nederland.

|Persbericht Terra Oldekerk – Foto’s Eigen Foto’s|

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!