Relatief rustige jaarwisseling in Gemeente Westerkwartier

Deel Dit Bericht:

Westerkwartier – De jaarwisseling in het Westerkwartier is dit jaar rustig verlopen. Zo hoefde de brandweer maar vijf keer uit te rukken. De brandweer heeft vannacht in meerdere plaatsen uitgerukt. Zo moest de brandweer van Marum even na half een vannacht naar de Noorderweg voor een autobrand.

Brandweer & Politie inzet:

Hier bleek een auto op een rotonde volledig te zijn afgebrand. Niet veel later werd de brandweer van Grootegast opgeroepen voor een brand aan de Hornhuusstraat, hier bleek een oude caravan in de brand te staan. Ook de brandweer van Grijpskerk werd opgeroepen, deze inzet werd even later afgemeld. In opende werden de Friese brandweer collega’s opgeroepen voor een afval brand.

Bij de Politie in het Westerkwartier was het ook aardig druk. In Leek werd een stapel brandbaar materiaal weggehaald. Ook in Aduard werd een brandstapel weggehaald. “Vuurbult werd iets te gek groot” aldus Politie Westerkwartier op haar Instagram Story. Ook de Politie reed mee naar bijna alle brandjes in het Westerkwartier. De politie is in Grijpskerk wezen kijken bij een vuurtje, hier zat volgens de politie de sfeer er goed in en bleef het gezellig. Even later werd de politie opgeroepen voor een mogelijke inbraak. In Grijpskerk kreeg de politie later in de nacht nog een melding van een mishandeling. Het slachtoffer is onderzocht door het ambulancepersoneel. De politie sloot de nacht af met een geluidsoverlast, deze bleek achteraf mee te vallen.

Huidige coronamaatregelen en vuurwerkverbod:

Door de huidige coronamaatregelen en het vuurwerkverbod was de jaarwisseling anders dan andere jaren. Om precies 00:00 klonk in het gehele Westerkwartier knallen van siervuurwerk om 2022 in te luiden.

Vernielingen:

Voor zover bekend zijn er in Leek bij Nienoord vernielingen geweest, Hier hebben onbekenden een prullenbak opgeblazen. Ook trof de Politie in Boerakker vrijdagochtend minderjarigen met zwaar illegaal vuurwerk. Wat de exacte schade aan vernielingen is, dat is nog onbekend.

Noordelijke Provincies:

Drenthe, Friesland, Groningen – Tijdens de jaarwisseling werden door de politie in Groningen, Friesland en Drenthe dertien aanhoudingen verricht. De politie is deze jaarwisseling een aantal keer bekogeld met (zwaar) vuurwerk en flessen. Vijf agenten raakten (licht-)gewond. De Mobiele Eenheid (ME) werd zeven keer ingezet, waarvan vijf keer in Friesland. In Burdaard werd traangas gebruikt.

Groningen

Aan de Meerpaal in Groningen werd de brandweer opgeroepen voor bluswerkzaamheden. Ter plaatse was het onrustig en werd ter ondersteuning ook de ME opgeroepen. In de provincie Groningen zijn vier personenaangehouden.

Meerdere incidenten en aanhoudingen

Deze jaarwisseling hebben zich op meerdere plekken in Noord-Nederland verschillende incidenten voorgedaan, zoals vechtpartijen, vernielingen en overlast van zwaar vuurwerk. Er kwamen gedurende de hele nacht veel meldingen binnen van branden.

Lees meer van de overige Provincies via de link:

Namens NiekerkNieuws.nl wensen wij alle partners, bezoekers en adverteerders een mooi, maar vooral gezond 2022 toe!

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!