Regiokampioenschap jeugdbrandweer in Leek

Deel Dit Bericht:

Leek- Op zaterdag 16 maart organiseert de jeugdbrandweer van Westerkwartier wedstrijden voor de zes jeugdkorpsen uit Groningen en Friesland. De ploegen strijden tegen elkaar om de titel regiokampioen. De wedstrijden worden van 9.00 tot 17:00 uur gehouden in Leek. Brandweer Groningen ziet de jeugdbrandweer als kweekvijver voor de volwassen brandweer. Bij de jeugdbrandweer komen kinderen tussen 11 en 18 jaar wekelijks samen om onder leiding van ervaren brandweermensen het vak te leren. Uiteraard werken de kinderen niet met echt vuur en worden ze nooit blootgesteld aan gevaarlijke situaties.


De wedstrijd in Leek

Tijdens de wedstrijd wordt op een locatie in Leek een brandscenario uitgezet dat de ploegen zo snel mogelijk tot een goed resultaat moeten brengen. De wedstrijden vinden niet op de kazerne plaats maar op een andere locatie in Leek. Deze wedstrijdlocatie blijft zo lang mogelijk geheim zodat de ploegen van te voren niet weten waar ze terechtkomen.


Kom kijken!

Toeschouwers kunnen zich zaterdagmorgen vanaf 8:30 uur melden bij de brandweerkazerne in Niebert waar ze de wedstrijdlocatie te horen krijgen. De brandweer nodigt geïnteresseerden van harte uit om een wedstrijd bij te wonen.

Bij de jeugdbrandweer?

Ben je tussen de 11 en 18 jaar oud? En ben je enthousiast geworden? Misschien is de jeugdbrandweer dan iets voor jou! Je kunt je aanmelden via brandweer.nl/groningen. Jeugdbrandweer Westerkwartier zoekt ook jeugdleiders. Vind je het leuk om kinderen van 11 t/m 18 jaar te motiveren en te enthousiasmeren? Meld je dan aan als jeugdleider. De aspiranten (15-18 jaar) oefenen elke woensdagavond, de junioren (11-15 jaar) oefenen elke donderdagavond.

Vijf jaar jeugdbrandweer Dit jaar bestaat Jeugdbrandweer Westerkwartier vijf jaar. Veiligheidsregio Groningen heeft vijf jeugdbrandweerkorpsen verdeeld over de provincie. Namelijk Westerkwartier, Zuid-Grunn, Oldambt, Delfzijl en Hoogezand-Sappemeer.

|Persbericht Veiligheidsregio Groningen – Eigen Foto|

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!