Regenboogzebra officieel feestelijk geopend

Deel Dit Bericht:

Niekerk – De regenboogzebra die geplaatst is aan de Zandumerweg is vanmorgen officieel geopend, dit gebeurde door Elly Pastoor van de Gemeente Westerkwartier samen met Jan en Hilbert. De kleurrijke zebra is een initiatief van Jeroen één van de vaste gasten op camping “De Heerenborg” in Niekerk.

De camping bestond in juni dit jaar 25 jaar, hierbij werd later verklapt dat er een regenboogzebra geplaatst zou worden in het dorp. Elly Pastoor van de Gemeente Westerkwartier is enorm trots op het dorp, ondanks de vernielingen. “Zo kan je zien hoe een dorp als Niekerk iedereen accepteert hoe hij/zij is”.  Elly Pastoor verwacht een grote toeloop naar de camping vanwege de publiciteit over het vandalisme.

De berichtgeving eerder leidde op internet tot 1,4 miljoen views.’’ Aldus Pastoor.

Feestelijke Opening

Ondanks alles is het toch een bijzondere en mooie dag. “We laten het hoe dan ook doorgaan” is één van de zinnen die klinkt tijdens de opening. De besmeuring heeft indruk gemaakt, maar dit kunnen we niet laten stoppen. Vanmorgen om precies 11 uur werd het pad officieel geopend door Jan en Hilbert, Elly Pastoor van de Gemeente Westerkwartier en vele dorpsbewoners. Eenieder kon later aanschuiven bij Café de Halte voor een kopje koffie of thee.

Vernielingen

Het net aangebrachte pad werd al in de nacht van vrijdag op zaterdag besmeurd met allerlei teksten en benamingen, dit gebeurde een week voor de opening. Met man en macht is er vanuit de Gemeente, Dorpsbelangen en Politie gewerkt aan de eventuele daders en een oplossing. Eerder deze week liet de Gemeente Westerkwartier weten aangifte te hebben gedaan na dit incident, ook werd er eerder al een poging gedaan het pad schoon te krijgen. Helaas mislukte deze poging door de vastheid van het verf/graffiti.

Tweede Zebra

De Gemeente Westerkwartier is trots dat er nu twee regenboogzebra’s tellen in de gemeente. De eerste werd een paar jaar geleden onthuld aan de Waezenburglaan bij Scholengemeenschap RSG De Borgen.

| Foto’s Auke Mulder & Robert van der Veen – NiekerkNieuws.nl |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!