Politie Westerkwartier waarschuwt vanwege nieuwe TikTok hype met gelblaster

Deel Dit Bericht:

Westerkwartier – De afgelopen tijd is er een nieuwe TikTok challenge in omloop; hierbij schieten (voornamelijk) jongeren gelballetjes uit de gelblaster op voorbijgangers. Hierbij wordt de reactie van voorbijgangers gefilmd en deze video’s worden op TikTok gezet.

Het gebruik van deze wapens is allereerst natuurlijk gevaarlijk volgens de Politie; de balletjes zijn gevuld met water en worden krachtig afgeschoten. Behalve dat de balletjes in de kwetsbare delen van voorbijgangers kunnen komen, veroorzaakt het ook een brandende en pijnlijke plek.

Daarnaast zijn de wapens die hiervoor gebruikt worden verboden. Mocht men dit wapen in bezit hebben dan kan diegene worden aangehouden en wordt het wapen in beslag genomen. Indien het wapen is gebruikt kunnen er extra strafbare feiten bij komen, zoals openlijke geweldpleging. Zo lopen jongeren het risico om al op jonge leeftijd een strafblad te krijgen.

Het gebruik van de gelblaster heeft nog een risico; indien agenten het wapen niet kunnen onderscheiden van een echt vuurwapen, bestaat de kans dat zij genoodzaakt zijn om hun vuurwapen te gebruiken. We doen bij deze een dringende oproep aan alle ouders en verzorgers om de jongeren extra te wijzen op de gevaren van het bezit en gebruik van deze gelblaster.

| Bron: Politie Westerkwartier & Foto: (Archief) NiekerkNieuws.nl |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!