Opening overdekte jongerenontmoetingsplek Leek

Deel Dit Bericht:

Leek- Met trots presenteren twee leerlingen van het technasium rsg De Borgen de nieuwe overdekte jongeren ontmoetingsplek (JOP) op de hoek van de Nijenoertweg en de Lindensteinlaan te Leek. Eindelijk is het dan zo ver, de jongeren kunnen er gebruik van maken.

De technasiumleerlingen Lina Nijp en Bob de Brabander verwelkomen u en vertellen over het project. Wethouder Elly Pastoor zal de JOP op de locatie openen. Er is daarna voor alle belangstellenden gelegenheid om in het technasium van de Lindenborg, onder het genot van een kopje koffie of thee, meer te horen over het project en vragen te stellen aan de leerlingen. Met de presentatie ronden de leerlingen hun Meesterproef aan de technasium-afdeling af.

Na een half jaar gaat de gemeente het gebruik van de JOP evalueren, waarbij ook de buurtbewoners kunnen meepraten. Het ontwerp is zo gemaakt dat het eventueel in de toekomst te verplaatsen is. De JOP heeft de vorm van een verbouwde zeecontainer en komt naast de picknick-tafel te staan. Een Leekster grafitti-artiest brengt een gekleurde afbeelding aan als versiering van de JOP. Bouwbedrijf Van der Sluis uit Roden is de hoofdaannemer en CBOX uit België levert de container.

Op 19 september 2017 heeft de gemeente een omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een overdekte jongerenontmoetingsplek, die nu ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

De JOP wordt bekostigd uit een subsidie van het leefbaarheidsfonds van de provincie Groningen. Het is een project “door en voor jongeren”. De JOP wordt na oplevering als “speelplek” eigendom van de gemeente Westerkwartier.  Ook anderen kunnen er echter schuilen tegen regen en wind.

|Persbericht Gemeente Westerkwartier | Foto’s: Eigen Foto|

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!