Ondertekening overeenkomst herontwikkeling Vogelzang locatie in Grijpskerk

Deel Dit Bericht:

Grijpskerk – De gemeente Westerkwartier heeft de anterieure overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van de Vogelzang locatie in Grijpskerk. Vrijdag 15 oktober vond de ondertekening plaats door wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi en Richard Hamstra, initiatiefnemer van de herontwikkeling.

Met de ondertekening van deze overeenkomst kunnen de gemeente en de ontwikkelaar de volgende stappen zetten.

Project

Het project herontwikkeling Vogelzanglocatie bestaat uit het bouwen van twintig koopappartementen aan de Herestraat 55/57. De locatie staat in het dorp bekend als de Vogelzanglocatie, verwijzend naar het Hotel Vogelzang dat hier heeft gestaan. Op deze plek staat nu een sportschool. Onderdeel van de ontwikkeling is, dat de sportschool verhuist naar de voormalige bibliotheek aan de Kievitsweg 2 in Grijpskerk. Gelijktijdig richt de gemeente het parkeerterrein rondom de bibliotheek opnieuw in. Het plan voor de Vogelzanglocatie is in nauwe samenwerking met de sportschool, de ontwikkelaar en gemeente tot stand gekomen.

Wethouder Woningbouwprojecten Geertje Dijkstra-Jacobi: “Deze herontwikkeling op de Vogelzang locatie zorgt voor een mooie entree van Grijpskerk.”

| Persbericht Gemeente Westerkwartier – Foto: Eigen foto |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!