Nieuwbouw club-kleedgebouw VV Grijpskerk officieel gestart

Deel Dit Bericht:

Grijpskerk – De bouw van een nieuw kleedkamercomplex met clubgebouw voor voetbalvereniging Grijpskerk is gestart. Wethouder Hielke Westra gaf zaterdag 12 februari samen met voorzitter Klaas Wybo van der Hoek het officiële startsein voor de bouw. Begin januari is al een deel van het huidige kleedkamercomplex gesloopt om met de herbouw te kunnen beginnen. Met het nieuwe complex kan de 75-jarige voetbalclub weer jaren vooruit.

Schatkist in fundering

De officiële start werd ingeluid door het overhandigen van een pakketje met daarin verschillende relikwieën van de voetbalvereniging. Wethouder Pastoor ontving dit pakketje van voorzitter Klaas Wybo van der Hoek. Met het ondertekenen van een certificaat werd de start van de bouw officieel bekrachtigd. Dit certificaat werd aan het pakket toegevoegd. Gezamenlijk wordt dit in de fundering verwerkt als een schatkist van de club. De schatkist in de fundering heeft daarnaast het symbool van een zaadje van waaruit een nieuw gebouw verrijst.

Toekomstbestendig clubgebouw

Wethouder Pastoor: “De voetbalvereniging heeft een belangrijke, maatschappelijke waarde voor het dorp Grijpskerk. Uit onderzoek bleek dat renovatie van het huidige gebouw niet rendabel was. Het is daarom de club, maar ook het dorp gegund dat er een nieuw clubhuis met kleedkamers komt. Voor de leden van nu, maar ook voor de leden van de toekomst.” Klaas Wybo van der Hoek vult aan: “De opdracht voor de nieuwbouw laat zien dat de gemeente waarde hecht aan de rol die wij als club hebben. Dat maakt ons als vereniging trots. Bovendien zijn wij blij dat de opdracht voor de nieuwbouw is gegund aan MiedemaBOUW, een van onze sponsoren en gevestigd in Grijpskerk.”

Eerste steen met leden

De start van de bouw is een belangrijke fase in de realisatie van het nieuwe gebouw. Vanwege corona kon niet uitgebreid met leden of sponsoren aandacht aan de officiële start worden besteed. Voorzitter Van der Hoek: “We weten niet hoe corona zich verder gaat ontwikkelen, maar we kijken er als bestuur naar uit om op een later moment, richting het voorjaar, de eerste steen samen met onze leden te kunnen leggen. Dat is ook een moment waar we naar uitkijken.”

De komende maanden staan in het teken van de nieuwbouw. Dat betekent dat bezoekers de komende periode overlast kunnen ervaren. Voetbalvereniging Grijpskerk, de aannemer en de gemeente doen er desondanks zoveel mogelijk aan om alle gasten zo goed mogelijk welkom te heten op het voetbalcomplex.

| Persbericht Gemeente Westerkwartier |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!