Nieuw wegdek Bosscherweg Grijpskerk

Deel Dit Bericht:

Grijpskerk – Het eerste beton zit erin! Woensdagmorgen 9 februari gaf wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi het startsein voor de werkzaamheden aan de Bosscherweg in Grijpskerk. Deze weg krijgt een nieuw wegdek. De huidige asfaltverharding wordt vervangen door een betonverharding. De weg ligt tussen de Friesestraatweg en Westerwaarddijk bij Pieterzijl. De werkzaamheden duren tot 2 juni.

Bedrijven en woningen blijven bereikbaar

De uitvoering vindt plaats in vier fasen, zodat bedrijven en woningen altijd bereikbaar zijn. Schagen Infra BV voert het werk uit. Dit bedrijft heeft jarenlange ervaring met het aanleggen van betonverhardingen.

Met betonverharding weer jaren vooruit

De staat van onderhoud van de oude verharding is zodanig, dat grootschalig onderhoud nodig is. De uitvoerder verwijdert het oude asfalt en vervangt dit door beton. Betonverharding is erg geschikt voor belasting door landbouwverkeer. Deze heeft een lange levensduur en de jaarlijkse onderhoudskosten zijn laag.

Wethouder Infrastructuur en verkeer Geertje Dijkstra: “De gemeente zet de komende jaren in op betere wegen in het buitengebied. Toekomstbestendigheid en veiligheid zijn daarbij belangrijke afwegingen.”

| Persbericht Gemeente Westerkwartier |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!