[Video] Nieuw Spoor En Wissel Station Zuidhorn Liggen Erin

Deel Dit Bericht:

Zuidhorn- De spoor werkzaamheden aan het keerspoor en de nieuwe overweg in Zuidhorn zijn bijna klaar. Sinds gistermiddag 15:00 rijden trein naar Leeuwarden weer volgens dienstregeling. Het spoor richting Leeuwarden lag er van 24 april tot en met 5 mei geheel uit.

Tijdens de werkzaamheden werd een wissel van maar liefst 140 meter lang geplaatst, en werd er een keerspoor geplaatst aan de zijde van de Oostergast. Ook t.h.v. de Fanerweg werd volop gewerkt aan werkzaamheden. Op de overweg aan de Gast is een aparte route gemaakt voor voetgangers en fietsverkeer. Het verkeer op de hoofdrijbaan word zo niet meer verstoord door o.a fietsers. Er word in de loop van de komende weken het een en ander gerealiseerd. Een hekwerk bij de opgang en fietsen stallingen bij het keerspoor.

Eind 2020 rijdt de Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Er zullen dan meer treinen rijden per uur. Naast twee stoptreinen ook twee sneltreinen. Om de extra sneltrein te laten rijden grote aanpassingen verricht. In de afgelopen tijd zijn onder andere perrons verlengt, en extra spoor geplaatst tussen Groningen-Hoogkerk.

| Foto’s/Video: Auke Mulder/ Robert v/d Veen – NiekerkNieuws.nl |

Video https://www.youtube.com/watch?v=7fi2qqYG-SE

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!