Mantelzorgers – de onzichtbare helden van het Westerkwartier

Persbericht

Deel Dit Bericht:

Vandaag start in het Westerkwartier de Week van de Mantelzorg. Sociaal Werk De Schans organiseert elk jaar rondom de landelijke Dag van de Mantelzorg (10 november) activiteiten voor de mantelzorgers in het Westerkwartier. Donderdag 11 november rond 10.30 uur reikt wethouder Pieter van der Zwan de Mantelzorgwaardering uit aan een mantelzorger. De uitreiking is in ’t Marheem, Schoolstraat 8 in Marum. De waardering bestaat uit een cadeaubon van € 50,-.

Wethouder Pieter van der Zwan: “Mantelzorgers zijn de onzichtbare helden van het Westerkwartier. Deze groep zetten we graag in de schijnwerpers, want hun zorg mag gezien worden. Mantelzorgers staan altijd klaar voor een ziek familielid, zieke vriend of buur. Dit is niet altijd makkelijk, zeker niet in deze tijd waarin we nog steeds te maken hebben met corona. Overbelasting ligt op de loer. De mantelzorgwaardering is dan ook vooral bedoeld mantelzorgers te laten weten dat we oog en oor voor ze hebben en hun inzet enorm waarderen.”

Mantelzorger

Je bent mantelzorger als je voor een familielid, vriend of buur zorgt die langdurig ziek is, een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft, psychische problemen of een verslaving heeft. Een op de drie mensen heeft thuis iemand waar zorgen naar uitgaan.

Sociaal Werk De Schans

Sociaal Werk De Schans heeft een ondersteunings- en activiteitenaanbod voor mantelzorgers. Ook kunnen mantelzorgers bij De Schans terecht als ze vragen hebben of het fijn vinden met iemand te praten. Daarnaast geeft De Schans voorlichting om meer bekendheid te geven aan de situatie van mantelzorgers.

Meer informatie over de mantelzorgwaardering en de activiteiten tijdens de Week van de Mantelzorg Westerkwartier is te vinden op www.socialwerkdeschans.nl.

De gemeente Westerkwartier draagt financieel bij aan de activiteiten voor mantelzorgers zoals de jaarlijkse mantelzorgwaardering.

| Persbericht Gemeente Westerkwartier |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!