Lokaal Preventieakkoord: Samen naar een gezond Westerkwartier

Deel Dit Bericht:

Westerkwartier – De gezondheid van alle inwoners van het Westerkwartier verbeteren. Dat is het doel van het Lokaal Preventieakkoord onder de noemer “Samen naar een gezond Westerkwartier” dat we hebben opgesteld. Dit doen we in navolging van het Nationaal Preventieakkoord dat in 2018 is gesloten. Vanaf nu is het mogelijk subsidie aan te vragen voor projecten die een bijdrage leveren aan de ambitie en doelstellingen van het Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier.

Diverse thema’s voor een gezondere leefstijl
Het Lokaal Preventieakkoord bevat maatregelen en afspraken over de thema’s:

  • Middelengebruik (roken, problematisch alcoholgebruik en drugs);
  • Overgewicht.

Aanvullend op deze thema’s hebben we aandacht voor mentale weerbaarheid en het voorkomen van drugsgebruik. Daarnaast werken we ook aan de achterliggende problematiek. Denk bijvoorbeeld aan armoede, schulden, mentale gezondheid, problemen rondom huisvesting, eenzaamheid, werkloosheid, een lage opleiding of de kwaliteit en de inrichting van de leefomgeving. Al deze aspecten kunnen invloed hebben op hoe gezond je bent en hoe gezond je je voelt.

Wethouder Gezondheid, Jeugd en Sport Elly Pastoor: “Met het Lokaal Preventieakkoord kunnen we in onze gemeente verder werken aan de doe­len op het gebied van gezonde leefstijl. Maar hier houdt het niet op. Nu begint het pas! Wij geven met elkaar invulling aan de uitvoering van het akkoord. Zodat we samen bewegen naar een gezonde gemeente. We hebben samen met onze inwoners en tal van organisaties de afgelopen tijd de basis gelegd voor de toekomst van een gezond Westerkwartier. Daar mogen we met z’n allen heel erg trots op zijn!”

Subsidie aanvragen voor activiteiten Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier

Lokale organisaties kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die passen bij de doelstellingen en ambities van het Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier. Dus wilt u de gezondheid van de inwoners van de gemeente Westerkwartier verbeteren door bijvoorbeeld voorlichtingsavonden te organiseren over de gevaren van drugs en alcohol? Of aan de slag te gaan met het traktatiebeleid op scholen? Vraag dan nu een subsidie aan!  De subsidiecriteria staan op www.westerkwartier.nl/preventieakkoord.

| Persbericht Gemeente Westerkwartier |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!