Leerlingen van Terra veilig(er) naar school!

Deel Dit Bericht:

Oldekerk- De laatste dag voorafgaand aan de herfstvakantie stond op Terra in Oldekerk voor de eerste klassen in teken van ‘Veilig naar school’. Met hun mentor hebben de leerlingen de gehele dag besteed aan het leren hoe je veilig(er) van huis naar school komt en terug. De school werkt hierbij samen met Stichting Bevordering Verkeerseducatie in Drachten. Deze stichting heeft tot doel de verkeersveiligheid in Noord Nederland te vergroten door verkeersonderwijs aan weggebruikers te bevorderen en te verzorgen.

De leerlingen konden ervaringen opdoen met ‘het gebruik van je mobiel in het verkeer’, ‘hoe houd je rekening met de dode hoek van een groot voertuig’’, ‘welke invloed heeft alcohol op je gedrag’ en ‘reanimatie’. Daarnaast werden de ogen en de reactiesnelheid getest en werden de verkeersregels opgefrist.
In de pauze trakteerde de school op een beker biologische limonade met dito koekje.
Organisator en mentor Ans Postma van Terra: “Het was een gezellige maar ook erg leerzame dag die door veel leerlingen met “LEUK!” werd beoordeeld. Maar hopen natuurlijk vooral dat deze dag iets heeft bijgedragen in het bewustzijn van ‘veilig verkeersgedrag’ van onze leerlingen!”
 
Begin november  vindt de jaarlijkse fietskeuring op school plaats. Alle fietsen worden dan gecontroleerd oa op verlichting, remmen etc. De leerlingen (en hun ouders) krijgen dan adviezen over verbetering van hun fiets zodat alle leerlingen van Terra weer veilig(er) van en naar school kunnen gaan.

| Persbericht Terra Oldekerk | Foto: Eigen Foto |

Een leerling van Terra Oldekerk legt een parcours af terwijl hij een opdracht op zijn mobiel moet uitvoeren en ervaart dat dit een gevaarlijke situatie kan opleveren.

Geef een antwoord

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!