Lang leve de Familie in De Rotonde Niekerk

promofotos voorstelling FAMILIE! fotograaf: Henk Veenstra

Deel Dit Bericht:

Westerkwartier – De coronamaatregelen hebben de afgelopen twee jaar een grote impact gehad op de cultuursector en de horeca. Het wordt nu tijd om te laten zien dat we er nog zijn!

Regisseur Jack Nieborg en producent Emil Klok besloten een stuk op de planken te brengen dat gemaakt lijkt te zijn voor de huidige omstandigheden: Lang Leve de Familie, een vertaling en bewerking van Time of My Life van Alan Ayckbourn.

“Ayckbourn staat bekend om zijn spel met theateromstandigheden als plaats, tijd en handeling. In Time of My Life speelt hij uitdrukkelijk met de tijd” zegt Nieborg. Het stuk draait om een familie die ter ere van moeders verjaardag in hun favoriete restaurant dineert. Na die avond zal alles veranderen, maar dat weet de familie nog niet. Doordat de voorstelling steeds van tijdsperspectief wisselt, waarbij we de ene keer vooruit in de tijd kijken en de andere keer achteruit, ontrafelt het lot van de familie zich voor het publiek.

Zijn we gelukkig? Ja. Wij zijn gelukkig. Tenminste dat denk ik. Behoorlijk gelukkig. Toch? Ja, wie weet verdomme precies wanneer hij gelukkig is?

Het idee is dat het vaak lastig is om je te realiseren dat je gelukkig bent. Achteraf kun je zeggen dat je toen gelukkig was, terwijl je op het moment zelf het geluk ongezien laat passeren. “Misschien zullen we dat later ook wel zeggen over deze tijd” zegt Nieborg. “We zijn nu veel bezig met hoe het vroeger was en hoe het later zal worden, en staan weinig stil bij hoe het nu is.”

De voorstelling speelt in theaters en restaurants in Groningen en Drenthe. Het publiek zit – net als de personages – aan tafel en wordt op die manier als een soort luistervinken deelgenoot gemaakt van de gesprekken tussen de familieleden. In de restaurants gaat de voorstelling gepaard met een diner arrangement.

Lang Leve de Familie is op 17, 18 en 19 februari te zien in De Rotonde in Niekerk. Vanwege de geldende maatregelen is het aantal plaatsen beperkt, dus reserveren wordt aanbevolen. Dit kan via emil@casavia.nl . Aanvang van de voorstelling is 19.30 uur.

De actuele speellijst en meer informatie over de voorstelling is te vinden via www.langlevedefamilie.nl.

| Persbericht Stichting Van de Grond & Eigen foto |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!