Kennismaken met bedrijfsleven in Westerkwartier!

Bedrijfsbezoek bij Tjalma BV Oldekerk: “Mooie en zeker leuke manier om het bedrijfsleven te combineren met het schoolse leven, erg leuk om dit als bedrijf samen met en voor de leerlingen te kunnen doen”

Deel Dit Bericht:

Oldekerk- Afgelopen woensdag brachten zo’n zeventig leerlingen uit de tweede klassen van Terra Oldekerk, in groepjes van vijf tot acht leerlingen, een bedrijfsbezoek bij elf bedrijven uit het Westerkwartier. De leerlingen hebben voor een branche gekozen waar hun interesse naar uitgaat. Ze kregen een korte presentatie en een rondleiding.

Leerlingen moeten al op jonge leeftijd belangrijke keuzes maken voor een profiel. Aan het eind van klas 2 moet een vakkenkeuze  gemaakt worden. In klas 4 kiezen de leerlingen voor een opleiding tot een bepaald beroep. Om erachter te komen of een beroep iets voor hen is, moeten leerlingen eerst ontdekken wát het is.  De leerlingen hebben een goede indruk gekregen van de werkzaamheden die in het bedrijf plaatsvinden. Dit helpt mee aan het maken van gefundeerde loopbaankeuzes.

Enthousiast

De leerlingen hebben een beter inzicht gekregen in  wat er allemaal gebeurt binnen een bepaald bedrijf en hebben de sfeer kunnen proeven. Leerling Mike: “Ik had een heel andere indruk bij het bedrijf, wat wordt er veel gedaan!” Met veel informatie en enthousiasme gingen de leerlingen na het bezoek weer naar huis. De deelnemende bedrijven zijn positief over het initiatief en geven aan dat dit voor herhaling vatbaar is.

Bedrijven waar leerlingen een kijkje hebben genomen

Boomkwekerij Westerkwartier Niebert, Renkema Veehouderij Oldekerk, Kwekerij Drint Grootegast, Struisvogelboerderij de Kreij Boerakker, Slagerij Jan Nederhoed Leek, Welkoop Leek, Albert Heijn Zuidhorn, Liewes Roden, Rijpma Roden, RVS Leek, Stuut Zevenhuizen, Het Hooge Heem Grootegast.

|Persbericht Terra Oldekerk – Foto: Eigen Foto|

Bedrijfsbezoek bij Tjalma BV Oldekerk: “Mooie en zeker leuke manier om het bedrijfsleven te combineren met het schoolse leven, erg leuk om dit als bedrijf samen met en voor de leerlingen te kunnen doen”
error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!