Juliepalen geplaatst bij schoolzone Opende-West in Opende

Deel Dit Bericht:

Westerkwartier – Donderdag 11 november zijn vier Juliepalen geplaatst bij de schoolzone in Opende-West. Wethouder Verkeer en Infrastructuur Geertje Dijkstra-Jacobi was hierbij aanwezig. Het plaatsen van deze rood-geel-blauw-paarse palen is één van de resultaten van een enquête, die VZ Westerkwartier eind 2020 heeft uitgevoerd.  Deze enquête onder inwoners van Opende ging over de verkeersveiligheid op de Provincialeweg in het dorp.

Enquête

Uit de enquête blijkt dat er behoefte is aan een verduidelijking van de schoolzone in Opende-West. De schoolzone is het gebied waar leerlingen van de basisschool gebruik van maken om van en naar school te gaan. Daarnaast vinden de inwoners de voorrangssituatie op de Provincialeweg niet duidelijk. Ook vinden ze het kruispunt Openderweg-Provincialeweg onveilig. Tot slot geven de inwoners aan dat het verkeer te hard rijdt.

Actiepunten

De gemeente heeft op basis van de enquête een onderzoek ingesteld naar de ervaren knelpunten. Zo is de inrichting en het gebruik van de Provincialeweg onder de loep genomen. Daarnaast heeft de gemeente verkeersmetingen gehouden en gesprekken gevoerd met diverse belanghebbenden. Deze resultaten heeft de gemeente besproken met Plaatselijk Belang Opende. Samen zijn actiepunten opgesteld om de verkeersveiligheid in het dorp verder te verbeteren.

Maatregelen

Naast het plaatsen van de Juliepalen heeft de gemeente de schoolzone extra benadrukt met een markering. De gemeente is verder met Plaatselijk Belang Opende in gesprek over andere aandachtspunten die uit de enquête zijn gekomen. Draagvlak van de inwoners is hierbij van belang. Verder voert de politie periodiek snelheidscontroles uit op de Provincialeweg.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: Een herkenbaar wegbeeld is erg belangrijk voor de weggebruikers. Zo weten ze welke regels er gelden en welke verkeersdeelnemers zij kunnen verwachten. De Juliepalen wijst de weggebruikers erop dat ze zich in een schoolzone bevinden. Dit draagt bij aan de (verkeers)veiligheid van alle verkeersdeelnemers.”

| Persbericht Gemeente Westerkwartier |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!