Inwoners Niekerk-Oldekerk-Faan ergeren zich aan Mensumaweg

Deel Dit Bericht:

Niekerk/Oldekerk – Inwoners van NOF ergeren zich enorm aan de Mensumaweg richting Tolbert/Leek, dat laten verschillende inwoners weten via de Oldekerk, Niekerk & Faan groep op Facebook. “Mensumaweg is niet een weg voor keihard scheuren, laat staan grote groepen kinderen en bewoners van de Zijlen te laten staan of lopen” schrijft een inwoner.

Meerdere inwoners klagen ook over de hoge bosschage, ook zouden de bermen niet voldoen aan goede eisen. “Zodra ik een trekker zie ga ik niet aan de kant. Ik hoef m’n onderstel of bumpers niet in puin hebben door die gatenkaas daar”. Ook scholieren zijn een doorn in het oog voor automobilisten, “Sorry en leest de school jeugd dit ook? gezellig met drie soms vier personen naast elkaar en als je er wat van zegt krijg ik een middel vinger”.

De Mensumaweg heeft veel onoverzichtelijke plekken die door zwaar verkeer, inhalend verkeer of keihard rijden automobilisten levensgevaarlijke situaties opleveren. De weg is in de afgelopen jaren al meerdere keren aan het licht gebracht door omwonenden. Op 6 juni 2012 overleed een motorrijder in de bocht van de Mensumaweg, de bestuurder schrok toen van een tegemoetkomende auto uit de richting van Leek.

| Foto: Robert van der Veen – NiekerkNieuws.nl |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!