Inloopavond nieuw hoofdbureau politie Westerkwartier een groot succes

Deel Dit Bericht:

Leek – Polite Westerkwartier heeft op maandagavond 21 maart een inloopavond georganiseerd om burgers mee te nemen in haar verbouwingsproces van het hoofdbureau in Leek.

Het einde van de ontwerpfase is bereikt en er zijn inmiddels aanvragen voor vergunningen naar de Gemeente Westerkwartier gegaan. Het is al een tijdje stil geweest voor de burgers met betrekking tot het nieuwe politiebureau, daarom organiseerde de politie deze inloopavond.

Tijdens deze inloopavond kwamen vele omwonende, inwoners van het Westerkwartier en andere geïnteresseerde een kijkje nemen in het politie bureau in Leek. Diverse agenten gaven de bezoekers onder een genot van een kopje koffie uitleg over de toekomst plannen van het politiebureau.

Sneller ter plaatse
Nu zit het hoofdbureau van politie Westerkwartier in Zuidhorn. Uit onderzoek is gebleken dat 2/3 van de meldingen voor politie Westerkwartier plaats vinden op de A7 & aan de zuidzijde van de A7. De aanrijtijd voor deze meldingen is vanuit Zuidhorn langer, dan vanaf het politiebureau in Leek.

Ondanks Leek niet centraal ligt in het Westerkwartier kan de politie nog wel garanderen dat er altijd een politie eenheid binnen een kwartier ter plaatse kan zijn bij een spoed melding. Politie eenheden van andere bureaus kunnen ook opgeroepen worden voor melding in het Westerkwartier. Dan geldt ook voor de eenheid Westerkwartier, zij kunnen ook buiten het Westerkwartier ingezet worden.

Activiteit gericht werken
Het huidige politiebureau in Leek is gedateerd en niet meer van deze tijd. Tegenwoordig wordt er activiteit gericht gewerkt, dat houdt in dat een agent diverse werkplekken tot zijn of haar beschikking heeft. Zo zijn er grotere ruimtes om met collega’s en of bezoekers te overleggen en zijn er kleinere kantoren om rustig in te werken. Ook beschikt elke agent over een laptop die ze overal kunnen gebruiken. Agenten kunnen ook in een politievoertuig op hun laptop aan het werk.

Om het politiebureau in Leek van deze tijd te maken wordt het bureau volledig gerenoveerd. Alle niet dragende muren gaan uit het pand. Het pand wordt daarna volledig opnieuw ingericht. De verbouwing zal na verwachting in de zomer van 2022 starten. het zal ongeveer een jaar duren voordat het hoofdbureau weer in gebruik kan worden genomen.

Naast werkplekken voor agenten komt er in het hoofdbureau een ontmoetingsplek voor burgers en politie. Zo probeert de politie in contact te blijven staan met de burgers. Voor de circa 85 medewerkers van politie Westerkwartier is er genoeg ruimte om te werken. Op de drukste momenten zouden er 25 á 30 mensen ter gelijke tijd aanwezig zijn in het politiebureau.

Binnenplaats
De binnenplaats van het politiebureau is bedoeld voor de dienstvoertuigen. Deze binnenplaats wordt ook al voorbereid op eventuele toekomstige elektrische voertuigen binnen politie Westerkwartier.

Ook de aanrij route wordt veranderd. Eerder gingen de voertuigen aan de kant van de Lindensteinlaan het terrein op en af. In de nieuwe situatie zullen de dienstvoertuigen aan de kant van de Lindensteinlaan de binnenplaats oprijden en aan de kant van de Waezenburglaan het terrein verlaten. Dit is besloten uit veiligheidsoogpunt.

Aan de kant van Lindensteinlaan hebben politievoertuigen te maken met een rotonde, fietspad en een parralelweg. Tijdens een spoedrit is het veiliger om achter langs te gaan via de Waezenburglaan.

Foto’s: Jelte Haumersen/NiekerkNieuws.nl

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!