Heropening brug Visvlieterdiep Visvliet

Deel Dit Bericht:

Visvliet – Woensdagmiddag 2 maart heropent wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi de brug over het Visvlieterdiep aan de Heirweg in Visvliet. De heropening vindt plaats in samenwerking met omwonenden, uitvoerders en leden van Plaatselijk Belang Visvliet.

Vervanging:

Na een jaar van voorbereiding en onderzoek is in 2021 de ruim zeventig jaar oude brug gesloopt en vervangen. Uit inspectie bleek dat de brug zoveel onderhoud nodig had, dat vervanging de beste oplossing was. Samen met Plaatselijk Belang Visvliet is voor een robuust brugontwerp gekozen, dat past in de omgeving. Firma Vegter Waterbouw heeft de nieuwe brug gebouwd. Na een bouwtijd van ongeveer tien maanden was deze eind 2021 klaar.

Voorzitter Plaatselijk Belang Visvliet Theun de Wit: “We zijn blij dat we mee mochten denken over het uiterlijk van de brug en het ontwerp van de leuning. In deze leuning staat ons Visvlieter wapen. Daarnaast is ook de door ons gewenste trap langs de brug er gekomen. De nieuwe brug is een mooie aanwinst voor ons dorp.”

Mooie aanblik

Wethouder Infrastructuur en verkeer Geertje Dijkstra-Jacobi: “Deze nieuwe brug kan weer jaren mee. De gemeente Westerkwartier heeft er hiermee weer een prachtige parel bij. Met de eerder vervangen havenkade vormt de nieuwe brug een mooie aanblik bij de oostelijke toegang van Visvliet.”

| Persbericht Gemeente Westerkwartier |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!