Gestrande vrachtwagen zorgt voor chaos op afrit A7 bij Boerakker

Deel Dit Bericht:

Boerakker – Een vrachtwagen is zaterdagochtend stilgevallen op de afrit van de A7 nabij Boerakker. De vrachtwagen kwam onderaan de afrit stil te staan door een defect in de versnellingsbak. De autotransporter kon door het euvel niet meer vooruit of achteruit en blokkeerde daardoor de volledige afrit. De vrachtwagen kwam vanuit Nijkerk en moest naar Noordhorn. 

Automobilisten die ook de afrit namen kwamen ook stil te staan. Door de gestrande vrachtwagen is de afrit Boerakker volledig afgesloten om een file op de A7 te voorkomen. Een bergingsbedrijf, de politie en de provincie kwamen ter plaatse.  Een bergingsbedrijf zal de vrachtwagen moeten wegslepen. Het is niet bekend hoelang dit nog zal gaan duren. Tot die tijd blijft de afrit afgesloten voor het verkeer. Het verkeer dat op de afrit stilstond is onder begeleiding van de politie omgekeerd en weer ingevoegd op de A7 richting Leek.

Update: De gestrande vrachtwagen is uiteindelijk door vrachtwagen van hetzelfde bedrijf weggesleept. Een bergingsbedrijf uit Sneek kwam ter plaatse, maar hoefde niet ingezet te worden. De afrit kom omstreeks half één weer worden vrijgegeven voor het verkeer. 

| Foto’s Jelte Haumersen – NiekerkNieuws.nl |

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!