Een week bomvol gezonde challenges!

Terra Oldekerk- stond afgelopen week in het teken van een gezonde actieve leefstijl. “Voor jongeren is het soms best moeilijk om hier zelf de regie over te voeren. De provincie Groningen wil jongeren graag helpen en ondersteunen en in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen is Sportieve Gezonde Jeugd ontstaan. Onze school stond de hele week in het teken hiervan tijdens de Health Challenge week”, vertelt LO docent Judith Allersma.

Terra Oldekerk is fanatiek aan de slag gegaan met Sportieve Gezonde Jeugd. Zo werden de leerlingen binnen verschillende lessen via nieuwe methodes gestimuleerd hoe je regie kan krijgen op je eigen leefstijl. Een van de projecten van Sportieve Gezonde Jeugd is de High School Health Challenge. Dit is een onderdeel van de Health Challenge week. “Dit is een uitdagende wedstrijd waarbij klassen strijden om een te gek klassenuitje. Binnen de opdrachten die ze uitvoeren als klas zijn uiteraard elementen van een gezonde leefstijl verweven; voeding, bewegen en vooral ook een gezonde mindset. Wij proberen hen daar zoveel mogelijk in te stimuleren”, aldus Allersma. The Health Challenge Week zat zogezegd bomvol challenges voor de leerlingen. “Er is gestart met een schoolontbijt in de mentorklassen. Daarnaast was een van de challenges een week lang geen frisdrank drinken maar water, een fitnesstraining, een dag koken met restjes in de kookles, een wandeling en ga zo maar door. Starten met yoga en met elkaar de maangroet doen leverde ook best wat hilarische momenten op.”

Schoolontbijt

De verschillende uitdagingen en thema’s zijn verweven in de lessen en de pauzes. Daarnaast zijn de leerlingen fanatiek bezig geweest om het klassenuitje te winnen. “Dat was erg leuk om te zien, het leeft echt bij hen.” De gezonde week van Terra Oldekerk is gesponsord door de Rabobank in de vorm van bidons. Ook de plaatselijke Poiesz leverde een gezonde bijdrage én bakkerij Noordhof die maar liefst 22 broden sponsorde voor het schoolontbijt. “Het is een gezonde, leerzame en interessante week geweest met natuurlijk competitie strijd tussen de klassen en het docententeam dat ook fanatiek meegedaan heeft. Duidelijk voor herhaling vatbaar!”, aldus Allersma.

Fotobijschriften: De leerlingen bezig met het thema chat and meet. 
De leerlingen bezig met het thema collages maken.

| Persbericht Terra Oldekerk |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht is dit ook interessant voor jou

error: © NiekerkNieuws.nl | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!