Burgemeester sluit woning in Zuidhorn vanwege illegale hennepkwekerij

Deel Dit Bericht:

Zuidhorn- Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier heeft op dinsdagochtend 6 oktober een woning in Zuidhorn gesloten. De woning is gesloten voor een periode van zes maanden, omdat er eerder door de politie een grote hoeveelheid hennepplanten werd aangetroffen. De woning is verzegeld en er zijn posters aangebracht met daarop de kennisgeving van sluiting.

Damoclesbeleid

Een hennepplantage veroorzaakt niet alleen overlast, maar vormt ook een gevaar voor de omgeving. Met het Damoclesbeleid heeft een burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en panden te sluiten als sprake is van productie van of handel in drugs. Burgemeester Van der Tuuk: “Het is onacceptabel dat iemand een rijtjeswoning gebruikt voor het produceren van drugs en daarmee de directe omgeving in gevaar brengt. Daarom maak ik gebruik van mijn bevoegdheid om een pand te kunnen sluiten, zodat mensen in deze omgeving veilig kunnen wonen.” Het gemeentelijk drugsbeleid van Westerkwartier staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging. Hierover gaat het Openbaar Ministerie.

Verdachte situatie melden?

Inwoners die melding willen maken van een verdachte situatie kunnen dit telefonisch doen via de politie, 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

|Persbericht Gemeente Westerkwartier – Foto: Gemeente Westerkwartier|

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!