Burgemeester sluit woning in Zevenhuizen vanwege illegale hennepkwekerij

Deel Dit Bericht:

Zevenhuizen – Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier heeft op woensdagochtend 28 april een woning in Zevenhuizen gesloten. De woning wordt gesloten voor een periode van twaalf maanden, omdat er eerder door de politie een grote hoeveelheid hennepplanten werd aangetroffen. De woning is verzegeld en er zijn posters aangebracht met daarop de kennisgeving van sluiting.

Damoclesbeleid

Een hennepplantage veroorzaakt niet alleen overlast, maar vormt ook een gevaar voor de omgeving. Met het Damoclesbeleid heeft de burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en panden te sluiten als sprake is van productie van of handel in drugs. Burgemeester Van der Tuuk: “Met het sluiten van deze woning geven we als gemeente een duidelijk signaal af. Drugsproductie- en handel brengt enorme schade toe aan de gezondheid, de veiligheid in een buurt, het milieu en de openbare orde.” Het Damoclesbeleid staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging. Hierover gaat het Openbaar Ministerie.

Verdachte situatie melden?

Inwoners die melding willen maken van een verdachte situatie kunnen dit telefonisch doen via de politie, 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

|Persbericht Gemeente Westerkwartier – Foto: Eigen Foto|

error: © NiekerkNieuws.nl 2022-2023 | Onze beelden zijn auteursrechtelijk beschermd!