Beestenboel bij Terra Oldekerk

groningenhuren-logo

Oldekerk – Op woensdag 4 oktober staat Terra Oldekerk in het teken van de jaarlijkse Huisdierenshow; heel toepasselijk op Dierendag. “Daar hebben we bewust voor gekozen. Dit jaar is extra bijzonder, omdat we het voor de 30e keer organiseren”, aldus Henk Hogewerf van Terra Oldekerk. Henk is al vanaf de eerste Huisdierenshow nauw betrokken bij dit evenement.

 Zoals elk jaar is er niet alleen veel te zien maar ook heel wat te beleven op deze bijzondere dag bij Terra Oldekerk.Iedereen met een huisdier kan meedoen aan de Huisdierenshow. Jong en oud kan zich met zijn eigen huisdier opgeven, door middel van een inschrijfformulier. “Na ontvangst laten we je weten wanneer je op school met je huisdier wordt verwacht. Niet alleen kippen en konijnen, maar ook schapen, koeien, reptielen en andere dieren zijn van harte welkom. Naast de professionele keuring, waarbij gelet wordt op de conditie en de verzorging van de dieren, krijgen de deelnemers adviezen en tips. In de verschillende categorieën zijn diverse prijzen te winnen”, vertelt Henk Hogewerf.

 In de ochtend wordt de Huisdierenshow bezocht door basisscholen uit de regio. Zij worden met de schoolbus gehaald en gebracht. Voor hen is er deze morgen een leuk programma met veel activiteiten rondom het thema huisdieren.

 Burgemeester opent de show

Dit jaar is het de 30e keer dat Terra Oldekerk de Huisdierenshow organiseert.  “Daarom hebben we de burgemeester van de gemeente Grootegast uitgenodigd. Dhr. Ard van der Tuuk komt de huisdierenshow om 13.00 uur officieel openen. Dit maakt het jubileum extra feestelijk!”, aldus Henk. 

Voor jong en oud

De lokalen worden tijdens de Huisdierenshow niet alleen met dieren gevuld. Een aantal leerlingen stelt hun eigen modelboerderij op. Het resultaat zal door een jury worden beoordeeld en de mooiste modelboerderijen worden beloond met een prijs. Daarnaast komen er o.a. roofvogels en kunnen kinderen zich laten schminken. Natuurlijk is er ook alle gelegenheid om te genieten van een hapje en een drankje. Het belooft zoals elk jaar weer een gezellige dag te worden waarbij jong en oud zich prima kan vermaken. De huisdierenshow is gratis te bezoeken en geopend van 13.00 – 17.30 uur en ’s avonds van 18.30 – 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom aan de Molenstraat 12 in Oldekerk. Voor meer info en het inschrijfformulier, kijk op oldekerk.voterra.nl

| Persbericht terra Oldekerk | NiekerkNieuws.nl |

17190898_1755763668071401_3370364286310967099_n

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.